Vauhtia viheriöillä – Helsinki Cup

Lasten ja nuorten Helsinki Cup kerää jalkapallon ystävät yhteen kesällä. Tapahtumalla on pitkät perinteet ja vuonna 2020 järjestettävä Helsinki Cup on järjestyksessään 45. Osallistujia on viime vuosina ollut jo yli 20 maasta ja pelaajia yli 20 000. Turnauksessa on käytössä Helsingissä yli 20 luonnon- tai nurmikenttäaluetta. Junioreille on järjestetty mukavaa oheisohjelmaa pelien lisäksi kuusipäiväisen turnauksen aikana. Osallistujilla on käytössään Helsinki Cup -mobiilisovellus.

Kenelle Helsinki Cup sopii?

Helsinki Cupin tiedoista ja järjestäjältä kannattaa tarkistaa sarjojen tiedot, mutta yleensä 7-17-vuotiaille on tarjolla kolmen eri sarjatason pelejä; harraste-, yleis- ja elitesarjat. Kotimaisten joukkueiden tulee kuulua Suomen Palloliiton alaisiin piireihin. Jokaisella pelaajalla on lisäksi oltava joko kortteli- tai pelipassi. Edellä mainitut säännöt eivät koske ulkomaalaisia joukkueita. Pelaajia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta, vaan kaikilla pelaajilla tulee olla vakuutus.

Säännöt ja peliohjeet

Turnaus pelataan jalkapallosääntöjen mukaan, pienin täsmennyksin ikäluokista riippuen. Joukkueessa saa olla 18 pelaajaa. Peliajat vaihtelevat ikäluokista riippuen välillä kaksi kertaa 15-25 minuuttia. Sarjasta ja ikäluokasta riippuen pelejä joukkueelle tulee noin 4-6 turnauksessa, yleensä noin 1-2 per päivä. Otteluohjelma on pyritty rakentamaan niin, että joukkueelle jää aamupäivä tai ilta vapaaksi. Turnauksen yhteydessä on mahdollisuus pelata ystävyysotteluita tietyin edellytyksin. Ottelut pelataan päivittäin kello 8-20 välillä.

Joukkueissa voi peluuttaa kahta yli-ikäistä pelaajaa, tarkista tarkemmat tiedot turnauksen järjestäjältä. Turnauksessa käytettävät tuomarit ovat Suomen Palloliiton tai muiden UEFA:n alaisten liittojen virallisia erotuomareita. 7-12-vuotiaille jaetaan pelien päätteeksi diplomit tai osallistumismitalit, yli 13-vuotiaille ne voi noutaa kisatoimistosta. Loppuotteluissa pelanneille jaetaan mitalit ja voittajajoukkueelle pokaali. Joukkueiden osallistumismaksut ovat noin 300 euroa, sarja- ja ikätasosta riippuen. Joukkueenjohtajat vastaavat oman joukkueensa asianmukaisesta käytöksestä.

Turnauspaketit ja älyrannekkeet

Joukkue voi valita suunnitteleeko ja hoitaako turnausjärjestelyt itse vai ostaako turnauspaketin järjestäjältä. Turnauspaketti on helpoin vaihtoehto ja antaa kerralla kaikki edut sekä säästää aikaa. Turnauspakettiin voi valita majoituksen ja ruokailut omien toiveiden mukaisesti. Valittavana on koulu- tai hotellimajoitusta. Valitut ruokailut tapahtuvat kouluilla tai muissa järjestäjän nimeämissä paikoissa. Lisäksi turnauspakettiin kuuluvat mm. Helsingin Seudun Liikenteen matkakortit käyttöön turnauksen ajaksi sekä Helsinki Cupin turnausoppaiden palvelut.

Turnausrannekkeena toimii henkilökohtainen älyranneke, jossa on sarjanumero. Rannekkeen saa jokainen pelaaja sekä joukkueen jäsen. Ranneketta hyödynnetään niin kulunvalvontaan kuin tuomaan helpotusta käyttäjälle itselleen. Rannekkeeseen voi ladata rahaa, joten rannekkeella voi maksaa Helsinki Cupin kioskeissa, eikä käteistä rahaa tarvitse olla mukana. Ranneketta käytetään maksuvälineenä myös joukkueiden etukäteen maksamiin ruokailuihin. Samoin rannekkeella pääsee myös oheisohjelmana turnausviikolla järjestettävään Helsinki Cup -diskoon.

Vaihtoehtona koulu- tai hotellimajoitusta

Majoituksen voi ostaa turnauksen järjestäjän kautta joukkueen budjetin ja toiveen mukaisesti. Koulumajoituksessa majoittaudutaan maksimissaan 18 henkilön koululuokkiin. Koulumajoituspakettiin kuuluu kuudelle päivälle aamiaiset koululla sekä lounaat ja illalliset turnausravintolassa. Jos joukkueet eivät halua tuoda mukanaan omia patjoja, he voivat vuokrata tai ostaa patjoja turnauksenjärjestäjältä. Koulumajoitus on tarkoitettu vain pelaajille ja valmentajille, joukkueiden mukana olevien jäsenten, esimerkiksi vanhempien, on varattava majoitus muualta.

Turnausjärjestäjällä on käytössä yhteistyökumppanin tarjoushinnat pelaajille sekä muille taustajoukoille hotellimajoituksessa. Hotellit sijaitsevat Helsingin keskustan läheisyydessä, osa kenttien lähellä. Huoneita on valittavana 1-4 henkilölle, hinnat sisältävät aamiaisen. Turnauspaketin ostaneilla on käytössä matkakortit, joilla voi liikkua niin metrossa, junassa, bussissa kuin raitiovaunussa majoituspaikan ja kentän välillä, mikä voi olla jo osalle lapsista uusi kokemus. Käytössä on ollut Scandicin ja Holiday Inn -ketjujen hotelleja keskustan läheisyydestä.

Turnauksen oheisohjelmat

Love the Ball Center on tapahtumatori, jossa pelaajat voivat viettää aikaa otteluiden välillä ja nauttia Helsinki Cupin yhteistyökumppaneiden järjestämästä ohjelmasta tapahtumalavalla. Tapahtumatorilla on myös kahvila, ensiapupiste ja turnausinfo. Maanantaina juuri ennen avajaisia on avajaiskulkue avajaisten pitopaikkaan. Joukkueiden toivotaan pukeutuvan oman joukkueen väreihin kulkueen ajaksi. Avajaisissa esiintyy artisti ja tanssiryhmä. Turnausdisko järjestetään keskellä turnausviikkoa, diskoon on maksuton pääsy kaikilla turnausrannekkeella.

Helsinki Cup Challenge on kaikenikäisille pelaajille ja taustajoukoille tarkoitettu kisa, jota ovat toteuttamassa järjestäjän yhteistyökumppanit tapahtumatorilla ja muilla joukkueiden käyttämillä alueilla. Monipuoliset tehtävät vaativat tarkkuutta, ketteryyttä ja älyä. Minimiosallistujamäärä joukkueesta on 5 henkilöä, pisteitä kerätään omalle joukkueelle. Arvontaan osallistuvat jokaisen ikäsarjan eniten pisteitä kisassa keränneet joukkueet. Arvonnassa on luvassa hieno palkinto koko joukkueelle. Suoritukset kirjautuvat rannekkeiden kautta ja ovat nähtävillä mobiilisovelluksessa.

Vapaa-ajan vinkit joukkueille Helsinkiin

Kesäisessä Helsingissä on paljon nähtävää vapaa-ajalla. Joukkueen kanssa liikuttaessa on hyvä tehdä varaukset etukäteen isommalle porukalle. Vihreäpukuiset Helsinki Helpit auttavat keskustassa ja kenttäalueilla. Käytössä olevan julkisen liikenteen lisäksi matkakorttiin kuuluu Suomenlinnan lautta. Lauttamatka vie upeisiin historiallisiin Suomenlinnan maisemiin tai Korkeasaaren eläintarhaan. Helsingin keskustassa on useita puistoja ja uimarantoja lyhyen matkan päässä sekä virkistyskäyttöön tarkoitettuja saaria Helsingin edustalla.

Suosittu huvipuisto Linnanmäki on helposti saavutettavissa sijaintinsa puolesta. Muita mielenkiintoisia vierailukohteita lapsille ja nuorille ovat keskustan Luonnontieteellinen museo ja Olympiastadionin yhteydessä oleva Suomen Urheilumuseo, jonka yhteydessä on myös maauimala. Kulttuurin ja taiteen ystäville on nykytaiteen museo Kiasma ja Ateneumin taidemuseo sekä historiasta kiinnostuneille Suomen Kansallismuseo. Maksuton sisäänpääsy on muun muassa Suomen Pankin rahamuseoon ja sanomalehden historiaa esittelevään Päivälehden museoon.

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa